Kotitalousvähennys

Tiesithän, että kotona tai vapaa-ajan asunnolla tapahtuvasta siivoustyöstä on mahdollista saada kotitalousvähennystä ja voit vähentää 45% työkorvauksesta verotuksessasi! 

Mikä on kotitalousvähennys?

Kotitalousvähennyksen tarkoituksena on parantaa työllisyyttä kannustamalla kotitalouksia teettämään ulkopuolisilla sellaisia töitä, joita he aikaisemmin ovat tehneet itse.

Kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetyn työn kustannuksista voi saada kotitalousvähennyksen, jonka voi osittain vähentää verosta. Vähentää saa 45 % yritykseltä ostetun työn kustannuksesta. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on vuodesta 2009 alkaen 3000 euroa vuodessa. Vähennys on henkilökohtainen joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 6000€ vuodessa

Työn teettäjä ilmoittaa kotitalousvähennyksen veroilmoituksen yhteydessä. Kotitalousvähennys on mahdollista huomioida myös ennakkoperinnässä, jolloin vähennys tehdään palkasta perittävään ennakkoperintään.

Esimerkkilasku kotitalousvähennyksestä

Asunto, jonka koko on 80-120 m² siivotaan kaksi kertaa kuukaudessa. Aikaa työhön kuluu 4 tuntia/kerta eli 8 tuntia kuukaudessa.  

Tuntihinta: 30 €
Laskutamme: 8 h/kk * 30 € = 240 €/kk
Haettava kotitalousvähennys: 240 € * 45 % = 108 €/kk
Todellinen siivouksen hinta: 240 € - 108 € = 132 €
Eli siivoukselle jää hintaa 132 €/kk.